måndag 13 februari 2012

när livet inte blir som vi tänkt oss

måste vi tänka om...

Hur hade det blivit om det varit annorlunda? Om jag fått vara frisk? Fri från allt vad slags kramper och krämpor och allt som plågar.
Tänk om allting kunde få vara som det var långt innan allting började?

Men så är och blir det sällan...
Livet blir inte som vi tänkt oss och lika bra är väl det. Då får vi helt enkelt bli tvungna att ta emot det som det kommer till oss.
Eller göra det bästa vi kan av situationen vi hamnat i.

Jag fick en gång en tavla av en vän. På den stod det broderat:

OM LIVET GER DIG EN CITRON
KAN DU ALLTID GÖRA SAFT AV DEN

Ord värda att tänka oftare på!


Men visst är det märkligt det som händer.
Jag kom på mig själv i går att jag skulle vilja ut och åka skidor.
Tänk att få ställa sig på skidorna och bara bege sig ut på prärien här utanför stugknutarna. Det vore underbart! Men är tyvärr en omöjlighet för mig.
Och jag som aldrig ens tyckte om att åka skidor medan jag ännu kunde...

Livet är märkligt och bra orättvist.
Ibland känns det nästan som att det leker lite med oss. Precis som det jag ser just i skrivande stund när jag tittar ut genom fönstret.
En katt leker med en liten mus. Det ser ut som en kamp på liv och död. Musen gör allt för att komma undan katten. Den vill inte fångas och dödas. Katten tycks göra allt för att förlänga pinan för musen. Den leker med livet och döden...

Det ser så orättvist ut.

Den lilla musen kämpar mot den stora katten...Förresten...


En trevlig och glad och varm vändag önskar jag alla mina läsare

6 kommentarer:

 1. Allt som du skriver är så sant. Får önska dig en bra alla hjärtans dag. Hoppas vi kan ses när vi kommer i April 13-16.
  Kram Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Maria! Det skulle vara roligt att ses då. Vem vet?

   Radera
 2. Ja, det är orättvist, ter sig så. Vi får leva i obegripligheten. Jag tror att jag ändå tänker att vi vet så lite om livet, i större perspektiv, med tillvaron efter döden inräknad, kanhända kommer vi bli överraskade...menar inte att det väger upp nuet; det är inte jämförbart. En kram på alla hjärtans dag!

  SvaraRadera
 3. "Tänk om" är något som jag ibland tänker mycket på och förstår att du funderar på detta. Man måste få fundera hur det kunde ha varit. Tavlan som du fick är mycket tänkvärd om att kunna se det ljusa och positiva när livet ger en citron. Hoppas att du haft en fin alla hjärtansdag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dina ord! Och jag hade en mycket trevlig vändag. Mannen i mitt liv tog mig med på en liten resa till Vasa (100 km från oss söderut) där vi åt god mat och hade tid att prata och umgås med varandra. Guld värt i vardagen!

   Radera