måndag 26 maj 2014

måndag igen

dagarna och veckorna kommer och går...

I lördags var jag och dottern ner till huvudstaden. Vi hade en mycket trevlig dag tillsammans med en god vän.
Vi besökte bl a Arabias anrika kvarter och museum. Detta var något vi planerat sen i våras.
Med rullstol på stan...
Landsbor som vi är tänkte vi att vi säkert behöver en lokal guide i storstan. Det visade sig vara mycket lyckat och uppskattades verkligen av oss alla.
Dessutom var det en kär och god vän som vi fick träffa igen...

Jag önskar verkligen att alla kunde få uppleva hur det är att åka runt i en storstad sittandes i en rullstol en stekhet dag med tusentals människor överallt! Det är en oförglömlig upplevelse som flera faktiskt borde få pröva på.
Speciellt de som styr och ställer i våra städer...

Det skulle vara så lärorikt och nyttigt för alla att få se hur man kommer in i en spårvagn eller buss med rullstolen.
Vilken restaurang man kan äta på utan att behöva klara av en massa trappor. Var det finns en hiss tex. Vilket WC som är lämpligt och möjligt att besöka. Vilka gator man kan gå på utan att behöva skakas sönder på kullerstenarna osv...

Rullstolens ovän...

Sen ska man tänka på hur mycket man kan se sig omkring pga att allt ses i midjehöjd. Är det knökfullt med människor runtomkring ser man nog inte så mycket.
Det är mycket som man ska tänka på och planera in men det går. Många och ibland onödigt långa omvägar måste tas. Vilken buss eller spårvagn som helst går inte att komma upp på pga avståndet mellan perrongen och golvhöjden.
Men allt går bara man planerar väl och utrustar sig med mycket tålamod..

Och i dag är mina gossar ute och vandrar i vildmarken. De traskade iväg i går och kommer hem senare i dag. Här i vår närhet finns en ypperlig vandringsled (Utterleden) för dem som tycker om att vandra ute i vildmarken...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar