torsdag 6 oktober 2011

brödbakning

Strået bryts ändå inte så lätt av. Det bara böjs lite...
har det blivit i dag hos oss...

Jag har igen lyckats baka 11 stycken rågblandbröd och det är jag mycket stolt över!
Inte är det väl det enklaste att göra men jag har i alla fall gjort det. Jag måste passa på nu när jag har en hantlangare hemma. Sonen har ledigt i dagarna två och det passade mig utmärkt att baka då.
Han bär fram det tunga åt mig så som bakbord, degmaskin, plåtar och diverse tillbehör. Resten klarar jag när jag får sitta och baka. Svårast är att grädda men i dag klarade jag det själv genom blotta vetskapen att sonen fanns i närheten...

Såna dagar som i dag känner jag mig glad och stolt över mig själv. Jag vet att jag kan något och är glad att jag inte sitter helt sysslolös. Det är viktigt att få göra något. Om det bara så är något alldeles litet.
Konstigt att självförtroendet så ofta är förknippat med något vi åstadkommer...

Vad beror det på egentligen?
Vi borde ju få känna oss glada och trygga oberoende av om vi uträttar något eller inte. Egentligen ska väl inte självkänslan ha något att göra med vad vi klarar av att göra. Bara detta att vi är människor är ju värdefullt i sig. Var och en av oss har en levnadshistoria som är helt olik den andres. Detta borde ge oss en känsla av glädje och stolthet.
Så lika, men ändå så olika...

Jag är jag och du är du - så enkelt och så svårt är det...
Varje människa måste få gå i sina egna skor...

"Låt alla blommor blomma"

4 kommentarer:

 1. 11 bröd är inte så lite...

  SvaraRadera
 2. Tranströmer klarar inte så mycket själv längre, sen tjugo år tillbaka. Men. Han har närstående som stöttar, är med. Han har, så vitt jag förstår, ett fullvärdigt liv. Språkmänniskan som inte längre kan tala. Sånt tänker jag på. Och dig...Visst vill vi kunna göra, det är en mänsklig instinkt, men känslan av värde tror jag mycket kan bekräftas av omgivningen. Kram!

  SvaraRadera
 3. ursäkta men jag använder mig av din blogg för att testa om mitt kommenterande fungerar, har haft strul...
  hälsar Maria Sollerman

  SvaraRadera
 4. Ni har båda så rätt! Och känslan av värde bekräftas oftast utifrån. Tyvärr kan den också dra ner den men då får vi ta nya tag och försöka igen! Så har jag tänkt det...

  SvaraRadera