onsdag 9 maj 2012

dagarna går

och livet går vidare...

Jag hinner inte sitta så mycket vid datorn nu för jag har en assistent som hjälper mig att hålla igång.I dag har vi varit till vår lilla grav och städat bort efter vintern där.Och i morgon får vi se om det blir lite dahliaplantering.
Jag måste planera mina dagar nu. Det är jag sannerligen inte van med men ack så nyttigt det är för mig...


Häggarnas blad börjar visa sig och när man tittar närmare på dem så syns det att om vi bara hade lite mindre blåst och mera värme så skulle de börja blomma. Våren är alltså här.
Fast just nu ser det ut som om det kunde börja regna när som helst. Och det är ju också något som hör våren till...


Mannen min han stretar på i Spanien.
Han borde snart ha gått ca 300 km och har varit hemifrån bara två veckor ännu. Men jag tror att detta är en oförglömlig upplevelse som jag verkligen unnar honom.
Vad skönt att inte behöva göra annat än gå, gå och gå. Söka något att äta och ett ställe att sova på.
Det är väl livet det?

Men det är klart...
Visst saknar jag honom. Fast han kommer ju hem igen...

Och det är väl det som är så bra med att någon är långt hemifrån ibland. Då får man vänta och längta och se fram emot något.
Jag tycker att mycket i livet går ut på det.
Att vänta och längta efter något som ska komma senare. ..

Fast vi får inte stanna så inne i denna längtan att vi glömmer bort att leva här och nu. Vi får inte glömma bort det vi har runtomkring oss just nu.
Det är här och nu vi lever och ska leva...

2 kommentarer:

 1. Roligt att höra att det går bra både för dig och mannen som vandrar! Det är en svår men viktig konst att få drömma och längta men ändå leva här och nu! En paradox... och med tiden får man ett moment till som man ska hantera och det är vemodet och nostalgin över det som varit... Så vi har att göra när vi ska hantera alla tre delarna, för jag tror också det är viktigt att ha med dem alla i vårt liv! Kram på dig!

  PS. F sa senast igår att vi nog ska komma på loppisracet till er i sommar, så nu blir det att se vad vi ska avyttra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så sant så!!!

   Vad trevligt om ni kommer hit på loppisracet. Här planerar dottern för fullt redan! Tror att det kommer att bli bra. Vi har en hel del porslin och ett och annat efter farmor + mycket eget också...

   Hälsa med dig! Kramar

   PS. I dag lördag har han gått 400 km...

   Radera