torsdag 17 november 2011

något vettigt

skulle jag vilja skriva om...
Men jag vet inte riktigt vad!
Att en liten minoritet av världens befolkning lever i överflöd medan resten svälter och lider nöd vet väl alla? Att många barn måste gå långa vägar för att få sig en liten flaska vatten vet de flesta. Att världens kaffeodlare inte alls får lön för sin möda vet vi också. Att det finns vuxna analfabeter tänker vi sällan på. Jag känner åtminstone en av dem.
Att ett par Nike skor kostar ca 1,50 dollar att tillverka men kostar ca 100 dollar att köpa i USA vet knappast alla. Och oftast är de tillverkade av barnarbetskraft.
Orättvisorna är så många. Ändå gör vi inget åt dem...

Jag vet inte riktigt heller vad vi kan göra...

Jag fortsätter leva här i min trygga tillvaro där jag har det bekvämt och bra. Så bra som en människa kan få ha det i vårt land. Jag får bo i ett hus och har familj, mat och kläder. Ekonomin är också under kontroll. Tryggt och bra på alla sätt.
Visserligen önskade jag att en del av mina krämpor togs ifrån mig. Ändå är det småsaker jämfört med hur en stor del av världens befolkning har det...

Snart är det jul och kommersen inför denna är redan i full gång. Vi erbjuds än det ena än det andra som vi kommer att behöva inför julen. Handeln njuter verkligen inför denna årstid. Och vi med...


För jag tycker om julen...


2 kommentarer:

  1. Vilken fin blogg du har, många vackra bilder. Dina inlägg sätter hjärnan i arbete, fint Adina! :)

    SvaraRadera
  2. Tack för det!! Det gläder mig att du tycker så...

    SvaraRadera