tisdag 6 december 2011

Finlands självständighetsdag

 är det i dag...

Tänk att vi får leva i ett fritt och självständigt land. Det är det minsann inte alla förunnat.
Jag tror inte att vi själva förstår hur bra vi har det...

Jag känner mig tacksam över att jag får vara född i och får leva i detta land. Det är en förmån och en nåd som gör att livet känns meningsfullt.
Jag har vänner som tvingats fly från sina länder. Fly för att få känna trygghet, få lära sig läsa och skriva,  för att få studera, få leva i fred och bara vara...

Men myndigheterna i vårt självständiga land vill inte alltid att de ska få stanna här. De måste ut ur landet. Ut till ovissheten. Otryggheten. De passar inte in här i vårt trygga självständiga land.


Livet är orättvist!PS. Till denna dag hör dock en tradition i min familj.

Vi bakar pepparkakor tillsammans.
Så har vi gjort även denna dag...

4 kommentarer:

 1. Vi får vara tacksamma som fått förmånen att födas i ett Tryggt land, med fred, möjligheter till utbildn, sjukvård. stöd i olika former, osv. Vi sörjer med de som flytt och kommit oss nära och inte får stanna. De kunde ha varit vi, eller våra barn. Tänker på dem. Ha det gott! En skön självständighetsdag till dej och de dina! Skall nu äta lunch med familjen och susa till jobbet.
  Ps Tycker om din blogg! Ds H Marina

  SvaraRadera
 2. Tänk så bra vi har det som får ha förmånen att gå i skolan, äta oss mätta, få möjlighet till sjukvård. Men ändå är det så många som klagar och är missnöjda. Jag knäpper händerna och tackar far i himmlen för att vi får ha det så bra och ber för alla runt om som lider.

  Du är helt fantastisk Gunilla som bakar och pysslar.

  Stor kram till dig från Maria

  SvaraRadera
 3. Ren skam för såväl Finland som Sverige med en del utvisningar. Den relativa tryggheten i länder som våra, ja visst känner också jag tacksamhet. Tänker också på t ex journalister/författare som får långvariga fängelsestraff för att de yttrar självklarheter o värnar om liv o frihet.
  Blir väl inget julbak här, får alltså föreställa mig doften fr ditt o erat!

  SvaraRadera