fredag 28 december 2012

årsslut

börjar det snart bli...

Snart klämtar klockan att året är slut...
Eller det kanske heter årets avslutning.
Jag vet inte så noga.
Behöver inte veta det heller. Det viktiga är att jag vet ungefär vilken tid på året det är...

För mig innebär den här tiden på året alltid en stund till eftertanke och omvärdering.
Vad har hänt under året? Vad har jag gjort? Hur blev det så här? Och skulle det ha kunnat bli annorlunda? Och så vidare...

Det vet jag i alla fall att någon större insats i världsförbättringen har jag inte åstadkommit. Och inte vet jag om min insats skulle ha haft någon betydelse ändå. Men vem vet? Varför inte?
Kanske det var just det där som jag inte gjorde som påverkade att det blev som det blev?

Jag kunde t.ex. ha tänkt mera på de fattiga som finns inte allt för långt ifrån oss. I vår närmaste lilla stad brukar ca 80 personer stå i matkö varje vecka. Vad gjorde jag för dem?
Det är klart att mössan och sockorna jag gav till kvinnorna i fängelser kommer att värma någon. Men det var alldeles för lite. Jag har ju själv så mycket...

Och att jag sänder en slant till de nödlidande i Afrika känns som en droppe i havet. Men om vi är många från hela världen som hjälps åt borde det kunna hjälpa dem lite.
Jag tror att vi kunde göra mera för att världen ska bli en bättre plats att leva på för alla...

En sak har jag i alla fall lärt mig under året och det är att tänka mera på vad jag sätter för kläder på mig. Vem som har tillverkat dem och vad de får för lön för mödan.
Sen tänker jag mera på vad vi äter. Vem som odlat maten eller plockat bananerna och kaffebönorna och vad de får för tack för det.
Jag tror också att jag insett att jag själv inte behöver så mycket mer.
Jag har ju redan allt jag behöver!

Hyacinterna vill jag ändå ha varje jul- och nyårshelg...Vid årets slut får vi tänka efter lite. Det är bra att få göra det då och då...


4 kommentarer:

 1. Hej Adina, om vi gör det vi kan så blir det stora saker tillsammans :) Önskar er Ett Riktigt Gott Nytt År :) Kram från mumsen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det... Vi gör det lilla vi kan!!!

   Gott Nytt År till er också!

   Radera
 2. Det vi gör i det yttre,handlingar har enormt stort värde (sånt du nämner), jag tror att de inre är minst lika viktiga, om inte viktigare, om de är äkta. Jag tror t ex att det de som lever i bön, meditation, stillhet är de som liksom bär jorden. De är oumbärliga. Jag tror att ens inre hållning har omätbar betydelse. När man är i den verklighet man lever i, uppmärksam, närvarande...och öppnar sitt hjärta t ex för de som inget har...då är det en aktiv, skapande handling. Din närvaro är ovärderlig. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Maria!

   Jag önskar dig så mycket gott jag bara kan inför det nya året!!! Kram

   Radera