fredag 14 oktober 2011

cruisa med rollator

läste jag igen på en tidning som följde med dagsblaskan...

Jag blir alltid så ledsen när det händer!
Folk som är friska och hur pigga som helst kan visst skriva och skoja om sånt. Om hur vi ska cruisa runt med våra rollatorer på ålderns höst. Det går så bra att skoja om sånt. Helt enkelt därför att det inte räknas med att en rollator kanske kommer att behövas en dag.
De flesta räknar med en friskhet som varar hur länge som helst. Inga sjukdomar och krämpor i sikte. Tankar som närmar sig gränsen till odödlighet...

Så tänkte jag själv också en gång för länge sen. Att jag skulle leva ett långt och friskt liv. Utan krämpor.
Men livet har lärt mig att det sällan går som man tänkt sig.
Livet kan bli så mycket annorlunda...

Häromdagen provade och beställde jag en ny rullstol. En som jag skulle kunna manövrera lättare själv. En rullstol där jag kommer mig högre upp och inte känner mig så nedtryckt. Mina nya fötter som ska hjälpa mig framåt i livet.
Helt enkelt var det inte men jag gjorde det för att det skulle bli lättare att leva...

Att behöva hjälpmedel är inget att skoja om. Inget man skriver lättvindigt om hur vi sen ska "cruisa runt med våra rollatorer".
Detta är allvarligt. Nödvändigt för många av oss. Inget att skoja om. Jag blir så ledsen när jag läser sånt...

Inte roligt, men en bra hjälp!
Därför bli min nya rullstol röd och ska få mig på gott humör...

Trogen vän har den blivit...
Inget att skoja om. En dag kan även du behöva...

2 kommentarer:

 1. Har funderat över det du skriver här. Förstår dig. Men själv ser jag humor som en överlevnadsgrej. Jag måste få skämta om mina svagheter, mina behov, min s k atypiska autims, min brist på social kompetens tex. Sen är det skillnad på humor: den kan vara varm o den kan vara ironisk. Själv (hoppas du inte tar illa upp!) tycker jag det är ok att skoja (varmt) om handikapp, handikapphjälpmedel, krig, Gud whatever. Det är ett sätt att hantera svåra grejer, det är ett sätt att närma sig...Men! ja det finns sätt att skoja som är respektlöst. Jag är fysiskt frisk o stark (fast inte självklart, vissa dagar är tröttheten överväldigande) men jag vet om sårbarheten...
  Kram

  SvaraRadera
 2. Visst behövs mycket humor. Minns ju vår studiekamrat som sa "Hej. Jag heter Teuta och jag är hjulbent!" Jag kan också skoja om mitt ibland.
  Men ibland blir det för mycket bara.
  Som om folk tror att de är odödliga och aldrig råkar ut för nåt. Då kan de skoja om det. För de kommer ju aldrig att behöva rollator t.ex.
  Så trodde jag också då.. förr... Men jag vet ju att det sällan går som vi planerat. Ha en bra dag - Kram!

  SvaraRadera