torsdag 8 november 2012

socialt besök

har jag just gjort...

Det känns så bra att här finns hjälp av alla de slag att få.
Kan inte fatta att det ska vara så svårt att få komma hit. Men det är ju förstås pengarna som styr FPA som också styr oss som är beroende av dem...

Jag har just fått göra en ansökan om att få ett luftpumpsaggregat. Det kyler ner luften på sommaren och värmer upp den på vinter.
Alltså grejen ska finnas inomhus ifall någon trodde något annat...

Ett sådant aggregat har visat sig vara bra för oss MS sjuka. När värmen är som hetast på sommaren och den eländiga fatiquen (=trötthet!!!) slår till så att jag blir alldeles utpumpad så känns det bra att få kyla ner sig lite.
Detta borde naturligtvis alla människor få ha men speciellt vi som lider av svår fatique som det så vackert heter behöver detta.
(Härligt att trötthet kan ha ett så vackert namn.)
Vi har pratat i familjen om att skaffa oss en sådan men här har jag fått veta att jag borde ha rätt till att få den via det sociala nätverket.
Vi får se hur det blir. En ansökan har iaf gjorts...

Nu ska dagen fortsätta med lite fysioterapi och ergoterapi...

Terapi är också ett vackert ord!

2 kommentarer:

 1. De två sista raderna värmer en ergoterapeuts själ! Vad gör ni på ergoterapin på Masku? :) Kram Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi går igenom olika hjälpmedel som finns både för påklädning och för köksanvändning. Både i grupp och enaskilt. Sen diskuterar vi vad vi själva kan behöva. Får prova dessa och sen skickar de rekommendationer om vad vi behöver få till vår hemkommuns hjälpmedelscentral.
   Jag ska t.ex. få "strumpådragare", handtag för mjölkpaket samt ett löstagbart handtag till bilens dörrkarm som stöd när jag ska i och ur bilen.
   Det känns bra att få prova och diskutera i lugn och ro. En del provar ut arbetsstolar som de behöver. Det har jag redan. En skulle visst få en "tevagn" som liknar en rollator. Allt möjligt praktiskt...
   Ha det bra. Kramar

   Radera