tisdag 20 augusti 2013

nöjdare

känner jag mig i dag...

Jag har varit ute en stund och jag har kokat mat samt bakat en äppelkaka av äpplen från trädgården. Då känns livet genast mycket bättre och rikare. Jag känner att jag har det bra trots allt. Det finns ju alltid de som har det så mycket värre.
Så brukar jag tänka för att orka...

Nya soffan...
Sen har jag också sett mitt hem med nya ögon igen. Vi har förnyat lite. Köpt ny soffa och stol i TV rummet. De gamla gröna lädersofforna kändes så mörka och dystra. När vi fick in de nya möblerna kändes allt så mycket ljusare igen...

Det är bra med förnyelse ibland. Det blir inte så ofta. Vi har inte så stora krav på förändringar i livet men ibland blir det bara så att man vill ha. Trots det är jag ingen fanatiker som absolut måste till det blå-gula varuhuset med jämna mellanrum.
Jag har förvisso också varit dit några gånger. Det kan jag inte förneka men det är inget måste för mig. Jag kan leva glad och lycklig ändå...

Ny läshörna...
Hylla mannen min byggt...
Nu var det dock så att vi kände att de mörka sofforna gjort sitt i vårt hus. Vi ville ha lite ljusare omkring oss. Det piggar upp själen lite.
Och förändringen i sig är också välgörande. Människan behöver förändring ibland.
Och vi är nöjda med resultatet...

Ute är det sensommar värme.
Nyplanterade Polka jordgubbar...
Jag var ute en stund i dag och tog bl.a. bort de utblommade blommorna på daggkåporna. Hoppas jag inte fördärvade dem inför kommande år. De får så gärna växa där de växer men jag vill ändå begränsa dem lite.Min mamma brukar säga att "man ska låta det växa där det vill växa" och då menar hon allt som växer. Men se jag är funtad så att jag gärna ville styra växandet lite. Fast det är klart.
Det är knappast jag som får det att växa...
Daggkåporna...
Sonen byggde bord och stolar i skolan  i våras...

1 kommentar: