Har jag lovat recept på åt Anette.
Här är det...
7 dl ljummet vatten
1/2 bit jäst
1/2 msk honung
1/2 tsk salt
1 rårivet äpple (eller en riven morot eller 1/2 dl lingonsylt)
1/2 dl matolja
1/2 dl vetekli
1/2 dl linfrön
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl rågkross
1 dl rågmjöl
3 dl grahammjöl
vetemjöl tills degen slutar kladda
Låt jäsa ca 30 minuter.
Baka ut till 24 runda bullar som plattas ut lite på plåten (det behövs två plåtar)
Sätt plåten på elspisen medan den värms till 225° C
När ugnen blir varm grädda bullarna i 18 minuter.
Bra för magen!
Goda med ost och marmelad till...
Tack för receptet! Jästen ligger i kylskåp så nu väntar bagaren på lite svalare väder...kanske nästa vecka ;)
SvaraRaderaJa det är bara att börja på!!!
RaderaHa det bra...
Tänk om jag skulle prova detdär också...blev sugen! Ska iaf skriva upp receptet!
SvaraRaderaGör det!
SvaraRaderaDet är inte svårt alls. Jag försökte ju göra receptet så enkelt som möjligt! :)
Ha det gott...
Hej Gunilla! Borde baka dessa goda semlor till min familj. Låter saftiga, fiberrika och goda. Troligen mättande också. Mina söner är riktiga "brödvargar". Tack för receptet! Kram! Marina
SvaraRadera