torsdag 9 maj 2013

regn

regnet det bara öste ner...

Hela dagen i går! Och kanske i dag också.
Men det är ett sånt regn som är nödvändigt för att tjälen ska gå ur jorden och våren ska få komma på riktigt.
Lite sol och värme på detta så fullkomligt exploderar det ute...

I dag känner jag mig bara så glad. Inget speciellt har hänt. Jag råkar bara vara på gott humör i dag.
Jo förresten.
Det hände visst något här om dagen!
Jag fick ett oväntat besök av en nyfunnen vän. En sån som det visar sig att jag plötsligt kan samtala med och känna att vi får dela varandras tankar och funderingar och bördor med.
Det kändes som änglabesök...

Dessutom är jag så glad för att jag har en dotter som tycks vilja ta över och göra det som jag inte längre klarar av i trädgården. Som t.ex. att sköta växthuset. Där tycks hon trivas och må bra. En blomma bland andra blommor...Livet tycks ordna sig trots att jag många gånger tror att det inte gör det.
Jag har visserligen en svår sjukdom som ingen tycks få bukt med. Så vitt jag vet finns inget botemedel för MS ännu. Men min bön och förhoppning är att forskarna ska hitta något snart. Det kommer inte att hjälpa mig eftersom sjukdomen gått så hårt åt min kropp. Men jag tänker på alla andra som drabbas. Kanske de skulle kunna få hjälp i tid?
Det hoppas jag åtminstone...

Hur som helst vill jag leva och glädja mig åt livet!
Det liv som blev mitt...


5 kommentarer:

 1. Hoppas du är glad ännu idag trots det grådaskiga vädret! Som du skrev förra fredagen så kan jag också tycka att det gör så ont att se och höra hur vissa människor har det svårt, och hur det för många aldrig tar slut, det är så ojämnt fördelat. Förstås har vi det väldigt bra i Finland men det är nog inte alltid en tröst när man hamnar i en personlig kris.

  Jag kan bara ana men aldrig förstå helt hur svårt det måste vara att kämpa med din sjukdom, att vilja men inte kunna. Roligt att du vill glädja dig åt livet i alla fall och ser det positiva! Fast jag inte ännu kommit mig och hälsa på så sänder jag dig alltid en tanke nu som då!
  Fredagskram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för den kramen!
   Visst vill jag leva och fortsätta tro på livet.
   Det har dock blivit mera invecklat eftersom jag inte kan gå längre. Så nu måste det till specialarrangemang hela tiden.
   Som t.ex. till butiken har jag inte varit efter julen. Ska jag dit i sommar får jag ringa och be dem plocka ihop vad jag ska ha och så får de komma ut och ge mig det. Men de har lovat att det ska gå att ordna så...
   Livet känns orättvist ibland. Inte bara för mig utan för många andra också. Vi förstår inte men vi måste leva livet ändå...
   ha det så bra i regnet! Nu blir det vår på riktigt efter detta...
   Kram

   Radera
 2. Hej Gunilla! Lilleman kom förbi. Fara hårt? Han noterade att du sitter på elmoppen. Så nu du behöver vi en liten beskrivning..!? När värmen kommer nu får vi snart sjunga: Nu grönskar det i dalens famn nu doftar äng och lid.... Tycker redan gräsmattorna börjar skifta. Lökväxterna kryper lite mera uppåt varje dag. Blir så glad över att du får känna glädje och vara på gott humör. Busken som blommar vitt är det midsommarros? Vi har en sådan på gården. När jag fyllde år förr i tiden kom alltid grannpojken, min storebrorskompis med en enorm bukett midsommarros till mej. Kom han inte var det ingen riktig födelsedag. Nu kanske han inte minns det längre.? Nu klarnar det upp här hos oss. Hoppas solen visar sig. Lillkillen och pappa skall till sammetsskogen på övernattning. Det är pappa-barnläger och alla mammor är portförbjudna. Ha det bäst! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej själv!
   Ja inte far den fort fram min moppe... 14 km/timme sägs det. Men jag tar mig fram och det är det viktigaste. Cykelfart kan man väl säga...
   Busken är en midsommarros.
   Min vackraste ros som gläder mig varje sommar!
   Just nu regnar det lite ännu men sen har värme och sol utlovats. Då exploderar naturen och vi får bli ännu gladare. Kramar...

   Radera
 3. Hej igen! Vi har hjulålder i vårt hus! Allt på 2-4 hjul med motor diskuteras och förhandlas med lågt resultat. Ja, 14km/h är kanske ingen topphastighet men en fin fart att förflytta sig med och kunna se skönheten omkring sig. Cykelfart är bra, inget oljud för den väl moppen heller så du kan smyga fram och även höra vårens och snart sommarens alla ljud. Vi har en hel orkester där ute nu. En bekant förklarade åt mej för en stund sedan att nu sjunger lövsångaren, vår vanligaste fågel, rödhaken och sparvarna. Jag tänkte att så är det att kunna skilja de enskilda instrumenten i en orkester. För mej är det en enda stor konsert. Får nog träna mitt fågelöra. Ha det bäst! Kramar!

  SvaraRadera