torsdag 9 april 2015

tågutfärd

har vi varit på...

Min allra käraste vän och jag tyckte att vi behövde ett litet avbrott från allt som hänt den senaste tiden.
Vi bokade därför en hotellövernattning i huvudstan och efter en hel del telefonerande lyckades min vän få tag i någon på VR som kunde boka tågbiljetter åt oss. Det är nämligen inte den enklaste och självklaraste sak när någon sitter i rullstol...

Visserligen har VR gett oss en stor förmån och det är att min följeslagare får åka gratis. Och jag som sjukpensionär åker till halva priset. Så det handlar inte om att det är dyrt för oss att åka tåg.
Snarare tvärtom...

Men det är alltid lika krångligt att boka rullstolsplats på tåget. Och inga gratisbiljetter kan heller bokas via datorn.
Det handlar alltså om att ringa och vänta tills man får prata med en människa som oftast är vänlig och bokar platsen. Biljetten måste sen hämtas ut personligen från en R-kiosk eller annan plats där tågbiljetter säljs.
Allt detta ordnades på bästa sätt...

Väl framme vid tåget uppstår nästa procedur där vi måste ta det lugnt och vänta tills konduktören kommer och tar ner hissen som hjälper mig upp i tåget.
I normala fall vet konduktören om på förhand när en rullstol ska på eller av och kommer och hjälper till.
En gång hände det dock att de inte fått information om min ankomst. Det blev lite oroligt men slutade bra det med.
Så gör det ju oftast...

Två dagar i huvudstan räcker gott och väl.
Jag får utlopp för känslan att aldrig få göra något eller resa nånstans samtidigt som jag inser hur bra jag har det hemma.
Med andra ord en lyckad utfärd...


Jag tycker om fisk doften i ....

... Saluhallen...

Hela platsen tycker jag om...

1 kommentar: